Fogpótlás

Büszkék vagyunk arra, hogy tapasztalt szakembereink segítségével átfogó ellátást nyújtunk minden fogászati problémára. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a sebészeti fogeltávolítás folyamatát, hogy Ön is megismerhesse ezt a fontos beavatkozást.

Mi az a Sebészeti Fogeltávolítás?

A sebészeti fogeltávolítás egy olyan beavatkozás, amely során a fogorvos sebészeti eszközök segítségével távolítja el a fogat. Ez az eljárás általában akkor szükséges, ha a fogat nem lehet egyszerűen kihúzni, például mert:

 • A fog törött vagy súlyosan károsodott.
 • A fog gyökerei szokatlan alakúak vagy helyzetűek.
 • A fog az állkapocsba vagy az ínybe ágyazódott.

Mikor van szükség Sebészeti Fogeltávolításra?

A sebészeti fogeltávolítás különböző helyzetekben lehet szükséges, többek között:

 • Impaktált bölcsességfogak: Ezek a fogak gyakran nem tudnak teljesen kibújni az ínyből, ami fájdalmat és fertőzést okozhat.
 • Törött fogak: Olyan fogak esetében, amelyek súlyosan sérültek vagy töröttek, a sebészeti eltávolítás lehet a legjobb megoldás.
 • Szuvasodás és fertőzés: Ha a fog szuvasodása vagy fertőzése olyan mértékű, hogy azt már nem lehet helyreállítani, szükség lehet a sebészeti eltávolításra.
 • Fogszabályozás előkészítése: Bizonyos esetekben, fogszabályozási kezelések előtt szükség lehet egyes fogak eltávolítására a megfelelő eredmény elérése érdekében.

 

A Sebészeti Fogeltávolítás Folyamata

 1. Konzultáció és vizsgálat: Első lépésként részletesen átbeszéljük az Ön egészségügyi állapotát és elvégezzük a szükséges röntgenfelvételeket, hogy pontos képet kapjunk a fog helyzetéről.
 2. Előkészítés: A beavatkozás előtt helyi érzéstelenítést alkalmazunk, hogy a folyamat teljesen fájdalommentes legyen.
 3. Sebészeti eltávolítás: A fogorvos egy kis bemetszést végez az ínyen, majd speciális eszközökkel eltávolítja a fogat. Szükség esetén a fogat több darabra vághatjuk, hogy könnyebben eltávolítható legyen.
 4. Utókezelés: A beavatkozás után gondosan megtisztítjuk a sebet és varratokat helyezünk be, ha szükséges. Részletes utókezelési útmutatót adunk, hogy a gyógyulás gyors és problémamentes legyen.

Miért válassza a Dentina Team-et?

 • Tapasztalt szakemberek: Csapatunk magasan képzett és tapasztalt fogorvosokból áll, akik a legmodernebb technikákat alkalmazzák.
 • Korszerű felszereltség: Klinikánk a legújabb technológiával van felszerelve, hogy a legjobb ellátást nyújthassuk Önnek.
 • Személyre szabott ellátás: Minden páciensünk egyedi, ezért személyre szabott kezelési terveket dolgozunk ki, hogy a legmegfelelőbb megoldást kínáljuk az Ön problémájára.
 • Kényelmes és barátságos környezet: Arra törekszünk, hogy pácienseink mindig kényelmesen és nyugodtan érezzék magukat a kezelések során.

Gyakran Ismételt Kérdések

Fájdalmas a sebészeti fogeltávolítás? Nem kell tartania a fájdalomtól, mivel a beavatkozás előtt helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így a kezelés teljesen fájdalommentes lesz.

Mennyi idő a felépülés? A felépülés ideje egyénenként változó, de általában néhány napot vesz igénybe. A részletes utókezelési útmutatónk segít abban, hogy a gyógyulás a lehető leggyorsabb és legproblémamentesebb legyen.

Milyen kockázatokkal jár a beavatkozás? Mint minden sebészeti beavatkozásnál, itt is előfordulhatnak komplikációk, mint például fertőzés vagy vérzés. Azonban ezek nagyon ritkák, és csapatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy minimalizálja ezeket a kockázatokat.

Ha bármilyen kérdése van a sebészeti fogeltávolítással kapcsolatban, vagy időpontot szeretne foglalni, lépjen kapcsolatba velünk a Dentina Team-nél! Mi mindig készen állunk, hogy segítsünk Önnek visszanyerni a szájüregi egészségét és mosolyát.